Tomatensoep

voorbereidingen voor deze zelfgemaakte tomatensoep

De kinderen vinden het lekker om soep te eten met brood. Het liefste maak ik zelf dan een (groente)soep. Oma maakt vaker zelf tomatensoep en deze valt erg in de smaak. Wil je deze ook een keer proeven, lees dan hieronder het recept en geniet ervan!

Ingrediënten:
ui
knoflook
1 kilo (rijpe) tomaten
1 blikje tomatenpuree
2 bouillonblokjes
500 ml water

Bereiding:
Start met het snijden van ui en het in stukken snijden van de tomaten. Fruit in een pan de (uitgeperste) knoflook en de ui. Voeg de tomatenpuree toe en roer het door elkaar. De tomaten kunnen nu ook in de pan om even te smoren met de rest van de ingrediënten. Daarna kan je het water en de bouillonblokjes toevoegen en laat het geheel 20 minuten zachtjes koken. Gebruik een staafmixer of blender om alles te pureren. Verwijder de velletjes en de zaadjes door alles met een lepel door een zeef te halen, zo ontstaat een gladde soep. Eventueel kan je nog room toevoegen. Smakelijk eten!