Karnemelk pannenkoekjes

Dit is echt een favoriet recept van mezelf en de kinderen smullen er ook elke keer weer van. Voor het Kerstdiner op school ook al meerdere keren gemaakt en het is elke keer weer een succes. Soms blijft er nog iets over en kunnen wij er nog een dagje van genieten (eventueel koud in de broodtrommel mee). Met toestemming van Masterchef Australia Julie Goodwin deel ik graag dit recept met jullie uit het boek “Koken voor familie en vrienden”. Veel bakplezier en natuurlijk smakelijk eten!

Ingrediënten karamelsaus:
125 gram ongezouten boter (in klontjes)
100 gram bruine suiker
125 ml koffieroom

Bereiding karamelsaus:
Meng alle ingrediënten voor de karamelsaus in een middelgrote steelpan op een laag vuur, tot de boter smelt en de suiker oplost. Bren aan de kook, zet het vuur nog wat lager en laat ongeveer 5 minuten zonder deksel sudderen tot het is ingedikt. Haal de pan van het vuur om iets af te laten koelen.

Bram geniet van de karnemelk pannenkoekjes voor de teevee 😉

Ingrediënten pannenkoeken:
150 gram zelfrijzend bakmeel
1/4 theelepel zuiveringszout
55 gram fijne kristalsuiker
310 ml karnemelk
1 ei
olijfolie
eventueel plakjes banaan

Bereiding pannenkoekjes:
Zeef het bakmeel en het zuiveringszout boven een kom en roer er de suiker door. Maak in het midden een kuiltje. Klop het ei door de karnemelk en roer dit voorzichtig door het beslag.

Zelf smul ik van een pannenkoekje met plakjes banaan hmmm

Verhit de koekenpan op een laag- tot middelhoog vuur en doe er wat olie in. Schenk 60ml beslag (ik pak meestal een sauslepel) in de pan en draai deze rond, zodat het beslag gelijkmatig over de pan uitvloeit. Bak 2 minuten of totdat er luchtbelletjes aan het oppervlak verschijnen. Draai de pannenkoek om en bak nog eens 1 minuut. Herhaal dit met het resterende beslag. Serveer de pannenkoekjes met de karamelsaus en plakjes banaan.

Tip van MaMarloesje:
De karamelsaus heb ik wel een paar keer gemaakt, zelf vind ik die heerlijk. De kinderen doen er liever stroop of poedersuiker op. Meestal bespaar ik mezelf de moeite en laat ik dus de karamelsaus achterwege.

Serveertip van Julie Goodwin:
Leg elke pannenkoek op een stukje bakpapier. Dat ziet er niet alleen feestelijk uit, het serveert ook erg makkelijk. Die bevestiging (en complimenten) kreeg ik van de obers bij het Kerstdiner op school, die het eten serveerden bij de kinderen 🙂