Hartige taart of quiche

op de internetpagina van club van relaxte moeders verschijnt elke week een menu om anderen te inspireren. Toen daar een heel menu met recepten voor hartige taarten en quiche voorbij kwam dacht ik dat ga ik weer eens uitproberen. Ik ben wel fan daarvan , dus ik grijp deze gelegenheid aan om lekker voor mezelf te koken. Nadat de test gelukt was heb ik samen met een andere moeder genoten van de quiche terwijl de rest van de familie op skivakantie was. Wie weet zijn deze recepten ook weer een aanvulling op jullie recepten 🙂

De inspiratie komt van Relax mama hartige taarten en quiches special. Ik koos voor de broccolitaart met zalm van Brenda kookt. Voor het gemak zet ik de ingrediënten en het recept hieronder.

Ingrediënten:
grote rol hartige taartdeeg OF 7 kleine plakjes (ontdooid)
olijfolie
1 broccoli (500 gram)
200 gram gerookte zalm
1 grote rode uit
6 eieren
100 gram creme fraîche
50 gram bloem
peper

Benodigdheden:
taartvorm
garde (of mixer)
oven 😉

Bereiding:
Zet de over alvast aan op 200 graden. Snijd de broccoli klein en kook het in 8 minuten.

Verwarm de oven voor op 200 ºC, vet de quichevorm in. Bak de gesneden uienringen in olijfolie glazig. Snijd de gerookte zalm in stukjes. Bekleed de taartvorm met het deeg, vantevoren even goed invetten.

Klop in een grote kom de eieren los en meng de creme fraîche en bloem erdoor totdat je een mooi beslag hebt. Doe de overige ingrediënten (broccoli roosjes, zalmsnippers en gebakken uien) erdoor en roer het geheel goed door. Breng het nog op smaak met een beetje peper.

Verdeel dit geheel over de taartvorm en bak het in 30-40 minuten in de voorverwarmde oven. Het is klaar als het ei gestold is en het deeg gaar is.

Smakelijk eten!