Fruittaart met hangop

tijdens mijn zwangerschap heb ik een mooi receptenboek gekregen van vriendinnen. Mijn lievelingsrecept was deze fruittaart met hangop en ik deel het graag met jullie zodat jullie ook kunnen smullen ­čÖé

Ingredienten hangop en vulling:
200 gram bosbessen en rode bessen of ander fruit
5 blaadjes gelatine
100 gram suiker
1 sinaasappel, het sap en de geraspte schil
2 liter volle yoghurt

Bereiding hangop:
laat de 2 liter yoghurt 1 nacht lang in een schone theedoek uitlekken. Dit kan door het in een zeef te leggen die boven een bak hangt waar het vocht in kan lekken.

Ingredienten deeg:
60 gram amandelen
100 gram boter
3 eetlepels bruine suiker
1 ei
150 gram bloem

Bereiding taart:
hak de amandelen met de boter en de bruine suiker fijn in de blender. Voeg het ei en de bloem toe en meng het in de blender tot kruimels. Kneed de kruimels met de hand tot deeg. Bedek een ingevette taartvorm van ongeveer 26 centimeter met het deeg. Druk het deeg langs de randen omhoog en zet de vorm 20 minuten in de koelkast. Bak het deeg in ongeveer 20 minuten gaar in de over op 190 graden.

Week ondertussen de gelatine in koud water. Kook de suiker met het sap en de geraspte schil van de sinaasappel tot de suiker is opgelost. Voeg de geweekte gelatine toe en roer tot deze is opgelost. Meng de hangop en stort alles in de taartvorm. Laat de taart minstens 1 uur opstijven in de koelkast. Garneer voor het serveren de taart met het fruit. Geniet ervan!