Sahara bosland

Heerlijk om met de jongens de bossen in te gaan en de natuur te ontdekken. In de natuurlijk kan je vaak even ontladen en ook weer opladen. Op de website van woensdagmiddag.com las ik over het gebied Sahara Bosland net over de grens in Belgie. In deze blog kan je onze ervaringen lezen.

Meer informatie lees je op de website van Sahara Bosland

Samen met een vriendje in de auto zijn wij naar Lommel gereden waar je de auto makkelijk kan parkeren in de buurt van een sportcomplex. Daar kan het spoorzoeken beginnen met het ontdekken van de route. Na een stukje wandelen pauzeren wij even om iets lekkers te eten en te drinken. Deze mama heeft altijd wel iets in de rugzak zitten.

Er is een hele mooie toren die wij graag willen beklimmen, dus daar gaan wij naar op zoek. Na een paar kilometer zien wij dit architectonische hoogstandje in de verte. Even kijken welke kant wij op moeten lopen. De jongens kiezen hun eigen weg en lopen graag zo dicht mogelijk langs het water. Heerlijk die mannen op ontdekking!

ja, daar is de toren in de verte!

Zo snel als ze kunnen willen ze de toren beklimmen. Ik kan ze nog net overtuigen om eerst even bij het informatiebord te kijken. De toren is in 2014 gebouwd, er is 3542,5 meter touw voor gebruikt, er zijn 144 treden en de toren is 30 meter hoog. Die treden gaan wij natuurlijk even natellen, snel naar boven ­čśë Zodat wij ook kunnen genieten van het uitzicht over dit prachtige natuur gebied.

Naast de toren is nog een kabelbaan waar de kinderen lekker kunnen spelen. Er staan picknicktafels zodat je hier ook even een mooi pauzemoment kan inlassen. Daarna maken wij de ronde af en hebben de jongens nog mooie “bergen” gevonden waar ze hard naar beneden rennen. Lekker even uitrazen en uitleven. Helaas begint het te regenen, wij zijn niet van suiker en zoeken zingend onze weg terug naar de parkeerplaats. Het is hier echt prachtig en ik wil zeker nog een keer terug met de mannen.

Om de middag af te sluiten gaan wij nog naar het BMW park 040 met de zelf meegenomen stepjes. Hier vermaken ze zichzelf nog wel even. Inmiddels is het BMXpark samen met Area51 waar je kan skaten.

Stunter Stijn op zijn step in de schuimbak