erop uit naar Dukino (Eindhoven)

in deze blog wil ik een leuke locatie delen waar ik een middag heb doorgebracht met de kinderen. Normaal gesproken open voor bedrijfsevenementen maar wie weet verandert dit de komende tijd.

Mijn oudste zoon Stijn kwam enthousiast terug uit school, hij was met groep 6 naar Dukino in Eindhoven gefietst. Hij zei meteen “mama, op 8 en 9 februari is het weer open en dan wil ik er weer naartoe”. Op de website kon ik hier niks over vinden, maar ik ben niet voor één gat te vangen en nam per e-mail contact op. De eigenaar Marcel Dukino gaf informatie over dit weekend:

Jouw Techniek gaat eenmalig open voor publiek (normaal voor scholen geopend)
Wanneer: 8 en 9 februari aanstaande, van 13 tot 17 uur.
Entree: bedraagt € 7,50 per kind, en € 2,50 voor ouder/begeleider.
Leeftijd: met name geschikt voor jongens en meisjes in de leeftijd van 7 t/m 13 jaar.
Locatie: op Sectie C aan de Daalakkersweg 2 EHV (naast Hal 10)
Nieuw onderdeel is het KnikkerLab!

auto’s bouwen en uittesten vanaf de schans

Samen met een andere moeder en haar zoon zijn wij op de fiets naar Tongelre gefietst. De kinderen gingen meteen aan de slag met het bouwen van een auto om vervolgens te proberen hoever deze kon rijden. Wij konden lekker genieten van een kopje koffie en thee. Een andere moeder kwam ook nog met haar zoon en het was niet druk zodat de kinderen rustig konden spelen. Er waren nog enkele kinderen van school die het blijkbaar ook enthousiast tegen hun ouders verteld hebben.

Bram en zijn creatie 🙂

Naast het bouwen van auto’s kan je met knikkerbanen spelen, drummen met verschillende tonen, jouw DJ skills oefenen, kunstwerken maken met een spirograaf en nog veel meer. Kom het zelf ontdekken zou ik zeggen!

Bram als DJ

Wat mij betreft mag je vaker Dukino openen in het weekend Marcel, wij zijn enthousiast en de kinderen wilden op 17 uur nog niet naar huis… Hopelijk komen er ondanks de voorspelde storm vandaag (9 februari) weer kinderen spelen bij Dukino.