Tijd voor mezelf bij camping Røstig

de afgelopen 5 jaar heb ik als alleenstaande ouder nog nooit een vakantie voor mezelf geboekt, dus zonder mij 2 zonen. Dit jaar (2023) dacht ik daar ga ik verandering in brengen sinds dat ik voor mezelf heb gekozen en ben gescheiden. Camping Røstig kwam wel vaker op mijn pad, onder andere via social media (goede marketing strategie) en anderen die ik volg op Instagram. Ik heb nog een goede vriendin gevraagd of ze een weekendje mee wilde, die gaf aan dat ze haar vrije dagen deze zomer met haar gezin (en de nieuwe hond) wilde doorbrengen. Helemaal goed en begrijpelijk, voor mij echter geen reden om dan niet te gaan. Die plek en de sfeer trok mij heel erg aan en ik dacht dan ga ik de camping (en mezelf) zelf (her) ont-dekken. Zo gezegd zo gedaan, dus ik heb mezelf een cadeau gedaan en een weekend geboekt met ME-time. In deze blog lees je meer over mijn voorbereiding en ervaringen op camping Røstig.

mijn review in het gastenboek bij Camping Røstig

Boeken van mijn verblijf
De aankomstdagen zijn in principe op maandag, woensdag en vrijdag. Op die manier kan je 2 nachten (ma-wo of wo-vr), 3 nachten (vr-ma) of 4 nachten (ma-vr) of langer boeken. Voor mij was een weekend het meest praktisch in combinatie met mijn werk in Utrecht. Er was eigenlijk nog één weekend dat ik kon boeken in mijn “kinderloze” tijd in de zomervakantie, het weekend voordat de kinderen weer mijn kant op komen, 28 tot en met 31 juli 2023. Ik had al eerder de website van Camping Røstig bekeken en onder het kopje Praktisch staat beschreven wat je kan boeken, er is keuze uit:
1) Tipi tent (solo, duo of trio)
2a) Pod (solo of duo) zonder panorama raam
2b) Pod (solo of duo) met panorama raam

Mijn keuze is gevallen op de pod met panoramaraam, ik dacht als ik dan toch mezelf een cadeau doe dan ook met een mooi raam en het bed voor dit raam. Op Instagram van Camping Røstig kan je filmpjes bekijken van de verschillende verblijven. Hieronder zie je mijn stekkie nadat ik zelf netjes mijn bed had opgemaakt 😉

mijn verblijf voor 3 nachten
mijn stekkie met mooi uitzicht 🌳
Happy socks van 9292:
Back to the 80s

Activiteiten en eten
Bij het boeken van je verblijf zitten er standaard een aantal activiteiten in de prijs inbegrepen. In de online agenda kan je (kort van tevoren) zien welke activiteiten en uiteraard zie je ze op de camping zelf ook als je lekker offline bent 😉 Er zijn ook enkele betaalde activiteiten, zoals de workshop vuur maken 🔥.

Om het mezelf makkelijk te maken heb ik bij het boeken ook het Indiaas buffet erbij geboekt op de dag van aankomst. Ik dacht dan kan ik lekker Røstig landen 😉 En om mezelf dan echt te verwennen heb ik ook het ontbijtbuffet erbij geboekt, dan hoef ik niks mee te nemen vanuit thuis of daar in de omgeving te kopen, wel zo relaxed.

Voorpret
Zoals dat tegenwoordig gaat krijg je digitaal een bevestiging van jouw boeking, dan kan de voorpret beginnen. Meteen in mijn (werk en privé) agenda gezet, jeuh zin in! Via de email kreeg ik één week voor aankomst een e-mail met alle nuttige informatie ter voorbereiding van je verblijf:

mijn reis naar Røstig
Op vrijdag 28 juli heb ik thuis al aan gedaan, mijn spullen waren de dagen ervoor al zo goed als ingepakt. Een vriendin ging die dag met haar zoon op vakantie naar Italië met Estivant, een éénouder vakantie organisatie. Vorig jaar was ik met de boyz naar Elba geweest met Estivant en daarbij waren wij bij P&R meerhoven op de bus gestapt. Het was erg fijn dat mijn vader ons toen bracht met onze bagage. Dat had ik aangeboden voor deze vriendin en haar zoon. Het idee was meteen doorrijden na het afzetten naar Kedichem en camping Røstig. Mijn spullen waren nog niet helemaal klaar dus ik deed het rustig aan en ben nog via huis gegaan, no problem! Soms is combineren van activiteiten handig en soms levert dat stress op. Als ik iets probeer te verminderen is dat stress, het is niet goed voor jouw lijf en deze spanning zet zichzelf vast in je lijf waardoor je (later) allerlei fysieke of psychische klachten kan krijgen.

Uiteindelijk was het dan zover, ik reed met de auto naar Kedichem. Als onderzoeker Mobiliteit had ik ook gekeken naar de reis met het Openbaar Vervoer, dat was geen optie, zeker niet op de tijdstippen in het weekend. Dus in de auto op weg naar Provincie Utrecht. Mijn navagatie in mijn (13 jaar oude) auto stuurde mij alleen verkeerd, na 1 rondje bij de Linge aan de zijde van Provincie Gelderland heb ik de navigatie op mijn telefoon aangezet. In de mail stond een suggestie voor het parkeren van de auto, op het terrein houden ze de parkeerplaatsen vrij voor dagbezoekers van XXX. Met 2 tassen liep ik naar de camping in de hoop dat ik nog niet te laat was voor het Indiaas buffet. Bij aankomst heb ik de bordjes gevolgd en kwam ik bij de gezamenlijke tent en deze balie.

warm welkom bij Camping Røstig

Ik werd ontvangen door Jolinda die goed meedacht en keek of er nog voldoende eten bij het Indiaas buffet was, ze zei “ga lekker rustig eten en daarna doen wij het inchecken en uitleg”. Dat was fijn, even landen en genieten van het heerlijke eten. I ♡ Indian Food 🙂

Nadat mijn energie weer aangevuld was met good food liep ik naar Jolinda voor het inchecken. Ze liet op een plattegrond zien waar Panoramapod #28 Røcky Raccøøn was. Ik kreeg een houten krat mee met alle benodigdheden, bord, bakje, bestek, glas, mok, pannen, snijmesje, olie. Met de bagage en de krat liep ik over het bruggetje naar mijn pod voor dit weekend. Wat een heerlijke plek, fijn om hier te zijn 🙂

In de auto lagen nog meer spullen dus ik ben nog een keer op en neer gelopen en kon zo nog even rustig kijken naar deze prachtige en natuurlijke omgeving. Dat is wel iets anders dan de stad Eindhoven. De workshop op vrijdagavond heb ik overgeslagen, ik ben even in mijn eigen cocon gekropen die avond. Heerlijk settelen, boek lezen op bed, drankje erbij.

prachtige avond voor vaart in de luchtballon (foto tijdens wandeling naar de auto)

Mijn avontuur bij camping Røstig
Zaterdagochtend werd ik vroeg wakker, zoals de laatste tijd wel vaker, voor zonsopgang. Dan ga ik naar de wc, soms wel 2 keer voor kleine en grote boodschap. Heerlijk even buiten in mijn pyjama en op slippers naar het wc gebouw. De zonsopgang (en zonsondergang) trek mij enorm, dus ik heb mijn kleding aangedaan en ben op pad gegaan. De poort was nog dicht toen ik er om 5h45 overheen klom. Ik voelde mijzelf een ontdeugend meisje, mijn innerlijke kind werd hier heel blij van 😉 Genoten van mijn verkenning van de omgeving langs de Linge en het maken van deze foto’s, ecotuning geïnspireerd door Guus Klamerek.

Sunrise during morning walk
Slakkentempo
Ecotuning (thanks Guus)

Na mijn ochtend wandeling op zaterdag ben ik gaan ontbijten, met keuze uit koffie, thee, zelf te persen jus d’orange, yoghurt, fruit, noten, zaden, brood, croissant, divers beleg. Zorgen voor de innerlijke mens is ook heel belangrijk. Goede brandstof in plaats van zoetstoffen, bedankt voor de inspiratie Lieke de Bever met TopfitsuikerVRIJ.

mijn ontbijt (deel 2) met uitzicht op de Linge

Bij de prijs zitten een aantal activiteiten inbegrepen. Ik heb de volgende activiteiten gedaan op zaterdag, zondag en maandagochtend:

🔥 workshop vuur maken met Roel (zaterdag middag)

🙏🏼 yoga Nidra met Karlijne van Wanderfeel (zaterdag avond)

📿 klankschalen sessie met Karlijne van Wanderfeel (zondag ochtend)

🤸🏻‍♀️ yoga Hatha met Astrid (zondag avond)

workshop vuurmaken
het is gelukt 🙂
zelf houthakken

Bij de 🔥 workshop vuur maken gaf Roel heel rustig de uitleg over alle benodigdheden die je daarvoor nodig hebt. Heel praktisch en toepasbaar, ik heb goed geluisterd zodat ik met de boyz een keertje een vuurtje kan maken (thuis) met fire steel. Er was genoeg tijd om rustig alles toe te passen en jouw survival skills te verbeteren. Op de laatste avond (zondag) heb ik met Marlous, die ik daar heb leren kennen, samen gekookt. Dat wil zeggen zelf hout hakken, ook hier werd mijn innerlijk kind weer heel blij van. Als klein meisje deed ik dit in de tuin voor het hout voor de kachel, de sport was natuurlijk om zo klein mogelijke latje te maken, dat maake het vuur maken makkelijker. Wij maakten samen een bouwwerk in de grote schaal en samen met een stel hebben wij het vuu-uur gemaakt en gekookt op het rooster.

dit lukte nog niet, de piramide vatte wel vlam
de pannen in balans brengen op het rooster (koken voor 4 pers)
ons pastagerecht had nog iets meer tijd nodig, røstig aan 😉

Net voor de regenbui was ons eten klaar, goede timing. In de gezamenlijke tent hebben wij samen met de andere gasten en personeel gegeten, heerlijk genieten! En het eten smaakt extra lekker als je het zelf op deze manier bereid hebt.

Tussendoor ben ik zelf nog een paar keer op pad geweest, ER-OP-UIT:

🌅 zonsondergang wandeling (vrijdag); 2e deel bagage ophalen bij auto

🌄 zonsopgang wandeling (zaterdag); wandelen – vertragen – genieten (Ecotuning)

🌅 zonsondergang wandeling (zaterdag); wandelen – vertragen – genieten (Ecotuning)

🌄 zonsopgang hardlopen (zondag ochtend); versnellen en op (mobiliteits)onderzoek

🏕️ Camping de Lieveling ont-dekken

Na mijn hardloopactiviteit met een bezoek aan een pontveer over de Linge voor voetgangers en fietsers heb ik een douche genomen. Tijd voor deel 1 van mijn ontbijt, deel 2 volgt na de 📿 klankschalen sessie met Karlijne. Deze sessie is een goed begin van de dag met een fijne medidatie ondersteund met geluiden zodat je het in jouw hele LIJF beleeft. Na afloop van de sessie heb ik deze kaart uit het kaartendek getrokken 🙂

pontveer bij de Linge bekijken
mijn ontbijt (deel 1)
mijn getrokken kaart 😉

Ik heb het meest Genoten van:
# tijd voor ME-zelf
# ONT-moeten
in de #NATUUR #ZIJN
# back-to-basic
# lezen in mijn boek

eindelijk aan het lezen en lekker lachen na diverse leestips

Do I need to Say more?
Boek zelf een Tipi tent of (panorama)Pod en ERVAAR het ZELLUF 😉